0 продукта

Здравни новини

НОИ обжалва решения за инвалидност

НОИ обжалва решения за инвалидност

от дата: 18-08-2011 г.

  Оспорваме около 40 на сто от решенията на ТЕЛК за инвалидност. Една трета от тях сме успели да отменим.

  Това съобщи Весела Караиванова, подуправител на НОИ пред БНР, попитана оспорва ли НОИ решенията на ТЕЛК и дали това е работещ механизъм срещу злоупотреби.

  Нормално ли е инвалидите в България да се увеличават с 40-50 хиляди на година, попитаха преди дни от БСК и настояха да се вземат мерки за ограничаване на злоупотребите.

  Данните на БСК за увеличаване на броя на инвалидните пенсии са верни. Човек, който иска да се пенсионира и не може да го направи по установения ред търси начин да го направи през ТЕЛК, каза Караиванова.

  Факт е, че на определена възраст човек страда от заболявания, които му позволяват към пенсията за стаж и възраст да получи степен на инвалидност, а с нея и редица допълнителни привилегии.

  Близо 494 000 инвалидни пенсии плащаме в момента. Има и хора, които имат експертиза за трайно намалена работоспособност, но не заявяват желание за инвалидна пенсия, обясни експертът.

  Има ефект, когато медицинските комисии към нашите поделения осъществяват контрол и обжалват установените решения, каза Караиванова.

За www.framar.bg от: Експерт

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.5, 10 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "НОИ обжалва решения за инвалидност" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "НОИ обжалва решения за инвалидност"

1. Aни: (2013-03-06 20:15:06)

Искам да попитам защо НОЙ обжалва решението ми по чл.112 и чл.50 ал.2 от ПУОРОМЕ което е 50% и сериозни заболявания едно от които хронично и е от 2007г.какво значи това и какво да очаквам от НЕЛК.

2. www.framar.bg отговаря: (2013-03-07 12:15:16)

Aни

Искам да попитам защо НОЙ обжалва решението ми по чл.112 и чл.50 ал.2 от ПУОРОМЕ което е 50% и сериозни заболявания едно от които хронично и е от 2007г.какво значи това и какво да очаквам от НЕЛК.

Създадената форма за коментар и мнение не е начин за връзка или форма за въпроси към съответния специалист/болнично заведение или производител. Платформата www.framar.bg не е оторизирана да бъде страна в каквито и да е конфликти или оплаквания на потребители.

Близки по темата: НОИ обжалва решения за инвалидност

Здравни новини:

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.